Altanräcken i aluminium

LEDFE är en av de få på marknaden som erbjuder näst intill underhållsfria räcken till altanen med ett byggsystem i aluminium, i vilket man fritt kan kombinera ribbor (spjälor), pinnar och glas. Lättskötta aluminiumräcken och staket passar ypperligt utomhus för, altan, terrass, trädgård, pool och balkong. Ett altanräcke i aluminium är en investering för en hållbar framtid.

 

"Varför köpa metallstolpar och krokiga träreglar då man kan köpa hela staketet i underhållsfritt aluminium? Dessutom måttanpassat" 

Stefan Nilsson, nöjd LEDFE kund

 

Räcke med stående ribbor & spjälor - lättskött traditionellt altanräcke

 

Staket och räcken med ribbor är ett tryggt och insynsskyddande alternativ på altanen eller balkongen. Vårt högkvalitativa altanräcke är dessutom gjort av lättskött aluminium, så att du slipper fundera på att måla och istället lägga dina pengar och fritid på något annat.

Många kunder väljer att kombinera ribbräcken med glas, ifall man t.ex. vill ha bättre utsikt på någondera sida av altanen. Våra altanräcken kan tillverkas i naturanodiserat samt i olika RAL-färger och man kan till och med få den ovala överliggaren i olika träimitationer som kallas Decoral (kräver en viss beställningsmängd). Vit RAL 9010, svart RAL 9005 och mörkgrå RAL 7024 är de lackade standardfärgerna man kan välja mellan i webshopen. Vill man ha en annan färg ber vi er kontakta kundtjänst för en offert.

 

 

Räcke med liggande ribbor eller reglar - det tidlösa altanräcket

 

 

Liggande ribbor på ett aluminiumräcke till altan och terrass kan enkelt göras säkert genom att välja ribbmellanrum 10 mm eller montera en genomskinlig plastskiva på insidan. Med skivan undviker man klätterrisken, kan fritt välja mellanrum mellan ribborna (spjälorna) och får samtidigt ett vindskydd. På altaner eller terrasser där det inte föreligger någon fallrisk, behöver man inte ta någon klätterrisk i beaktande. 

Räcket kan precis som alla våra aluminiumräcken för altan och balkong, tillverkas i naturanodiserat (eloxerat) eller vitt, svart och grått. Räcket måttanpassas enligt dina mått. Har man önskemål om andra färger ber vi er kontakta kundtjänst för en offert. 

 

Glasräcken i aluminium för altan

Glasräcke  

 

 

Altanräcke med glas - det populära alternativet

 

Vårt glasräcke i aluminium kan monteras såväl ovanpå som utanpå er altan, terrass eller balkong. Man kan välja mellan klart, tonat och frostat glas (Obs! enbart klart glas i webshopen). Väljer man att fälla ner LED-belysning i altangolvet, får man ett mycket exklusivt altanräcke som är svårt att motstå. Vi kan tipsa dig om olika LED-belysningsleverantörer.

Räcket tillverkas förutom i naturanodiserat (natureloxerat) i vitt, svart och grått. Önskar man en specifik färg offererar vi även det via vår kundtjänst.  Alla våra glasräcken måttanpassas enligt dina altanmått.

 


Varför aluminium?

 

Aluminium är rostfritt och så gott som underhållsfritt. Det tål smuts, väder och är lätt att hålla rent. Materialet ger dessutom oändliga möjligheter till form, yta och färg.

Aluminiumindustrin har redan länge engagerat sig i att göra vår planet hållbarare. Aluminium kan smältas ner och återvinnas till 100 % och hör därigenom till en av våra miljövänligaste metaller som vi har på vår planet. Återvunnet aluminium har lika bra egenskaper som nytillverkat och av all den aluminium som någonsin producerats, så är en stor del fortfarande i aktiv användning. Cirkulär ekonomi då den är som bäst.

Industrin har givetvis även utmaningar. Hållbarhet är en kontinuerlig process som ständigt ger upphov till nya mål och utmaningar. Det går åt mycket energi att smälta ner aluminium. Här försöker man hitta nya lösningar och till exempel använda enbart grön el, det vill säga förnybara energikällor.

I denna artikel kan du läsa om hur vår profilleverantör Hydro Extrusion i Sverige arbetar och tänker kring framtiden. Har du ytterligare frågor gällande aluminium, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

 

 

Varukorg & Offertunderlag
;