Balkongräcken

Med LEDFE:s näst intill underhållsfria balkongräcken i aluminium och dess byggsystem, kan du kombinera spjälor (ribbor), pinnar och glas . Det är ett balkongräcke uppbyggt på en stabil stomme, vilket möjliggör långa stolpavstånd och därigenom ökad utsikt vid val av glas. Vår utgångspunkt i konstruktionsarbetet har varit att göra ett snyggt lättskött räcke för Nordiska förhållanden. Ett balkongräcke som är säkert, enkelt att montera och som även passar till altan, terrass och pool. Ett balkongräcke som är en investering för en hållbar framtid.

 

"Hade vi vetat att det är så här lätt att äga ett balkongräcke i aluminium hade vi köpt det mycket tidigare. Skönt med en produkt som inte behöver underhållas förutom normal avspolning" 

Birgit Axell, nöjd LEDFE privatkund

 

Aluminiumräcke med stående ribbor & spjälor - ett säkert balkongräcke

 

Räcken med stående ribbor är ett tryggt och insynsskyddande alternativ för balkongen. Vid stående montage av spjälorna eliminerar man klätterrisken. Räcket blir faktiskt säkrare och stöttåligare än ett glasräcke så länge mellanrummet mellan spjälorna (ribborna) är mindre än 100 mm, vilket också är kravet enligt gällande byggnorm.

Man kan också kombinera ribbräcket med ett glasräcke i samma stil, ifall man vill skapa en öppnare omgivning med bättre utsikt åt något håll av balkongen. Våra balkongräcken med ribbor eller spjälor levereras med RAL-standardfärgerna vit, svart och grå. Önskar man ha en annan RAL kulör, ber vi er kontakta kundtjänst för en offert. Till den ovala överliggaren i aluminium kan till och med olika träimitationer som kallas Decoral beställas. Kräver dock en viss beställningsvolym.

 

 

Balkongräcke med glas - det öppna glasräcket med långa stolpavstånd

 

Vårt bakongräcke i glas kan monteras såväl ovanpå som utanpå er balkong eller altan. Vi levererar klart glas till ditt räcke som standard, även tonat och opalt (frostat) kan offereras. Alla glas är laminerade säkerhetsglas 8,76 mm, vilka uppfyller kraven 1(B)1 för balkonger.

Glasräcket tillverkas förutom i naturanodiserat (natureloxerat), även i vitt, svart och grått. Önskar man en annan färg ber vi er kontakta vår kundtjänst för offert. Alla våra glasräcken måttanpassas och du får alltid en ritning att kontrollmäta emot, innan tillverkning sker.

 

Räcke med liggande ribbor och reglar - det tidlösa räcket

 

Många husägare väljer att montera staket och räcken med liggande staketribbor och spjälor. Det är ett tidslöst, snyggt och stilrent alternativ av räcke. Det som gör våra räcken och staket av denna modell så unika, är att hela räcket, även de liggande reglarna, är tillverkat i aluminium och inte av trä. En GSB-certifierad pulverlackeringsprocess gör räcket så gott som underhållsfritt, skyddar profilerna mot UV-strålning och ger möjlighet till nästan oändligt många val av färgnyanser.

Liggande ribbor på ett balkongräcke kan enkelt göras barnsäkert och fri från klättring genom att välja mellanrum 10 mm eller genom att montera en genomskinlig plastskiva på insidan av räcket.

På altaner eller terrasser där det inte föreligger någon fallrisk, behöver man inte ta klätterrisken i beaktande.

 


Vilka krav gäller för räcken på balkong?   


Om fallhöjden är 3 meter och uppåt bör höjden på räcket vara minst 110 cm på en balkong enligt boverket. Är man osäker på vad som gäller kan man kontakta lokala myndigheter. Man bör komma ihåg att ett räcke är en säkerhetsprodukt. Därför ska man ska aldrig tumma på säkerheten. 

Stommen i våra balkongräcken är testade så att de klarar de normer som gäller för kategori A (nyttig last), dvs 0,5 kN/m. Lasten ska verka från det håll personer kan vistas på balkongen.

Våra glasräcken följer de normer som gäller för balkongräcken och är testade enligt Nordiska Balkonföreningens metodbeskrivning.

Då det gäller ribbor och spjälor bör man på högre fallhöjder särskilt ta i beaktande att en modell med liggande ribbor inte får medföra att klättring är möjligt. Det här kan enkelt avhjälpas genom att montera en genomskinlig plastskiva på insidan eller välja ett räcke med ribbmellanrum max 10 mm.

 

Kan man faktiskt mäta och montera det här själv?


Våra balkongräcken är framtagna med utgångspunkten att man skall kunna montera produkten själv, med hjälp av medföljande verktyg och monteringsanvisningar, samt med stöd från oss. Det här är vår affärsidés grundpelare och vi utvecklar därför våra räcken för balkonger kontinuerligt, på basis av nya regelverk och den respons vi får från våra kunder.

Att måttsätta räcket är kanske det svåraste momentet, men inget som är omöjligt. Man bör komma ihåg att det alltid går att anlita en lokal byggare som hjälper till att mäta och montera ifall det känns osäkert. Vår kundtjänst finns förstås även alltid till ert förfogande.

Med dagens digitala möjligheter, kan man enkelt ta bilder med mobilen och skicka till oss eller varför inte kontakta oss via ett videosamtal på WhatsApp. Då blir kommunikationen enklare och det är nästan som om vi skulle vara hos er på monteringsplatsen.

 

 

Varukorg & Offertunderlag
;