Varför våra räcken?

Varför slösa tid, pengar och livskvalitet på att måla dina utomhusräcken och staket då de flesta av dagens träfärger skyddar dåligt (se Folksams färgtest)? Är det inte bättre att välja ett näst intill underhållsfritt räcke i aluminium som:

 

  • är snyggt och måttanpassat
  • är lättskött - i ett oändligt återvinnbart material för en hållbar framtid
  • ger många möjligheter till individuell utformning - kombinera ribbor, stänger och glas
  • ger en värdeökning av din fastighet
  • är enkelt och smidigt att montera
  • är framtaget för ett Nordiskt klimat - utvecklade och tillverkade i Norden

 

Designa våra aluminiumräcken och få pris direkt

 

Designa själv

Formge ditt räcke med just de moduler du vill ha. Välj bland aluminiumräcken med glas, stänger eller ribbor. Varför inte kombinera? Alla LEDFE räcken har ett innovativt byggsystem för enkel montering och hög kvalitet.

Måttanpassning och stolpavstånd

Hur stor är din altan? Ska räcket monteras ovanpå eller sidomonteras? Våra räcken måttanpassas och tillverkas enligt dina önskemål. Dubbelprofiler och profilinramning av glas gör att avståndet mellan stolparna kan vara längre än vid montering med t.ex. klämfästen.

Färg

Aluminiumräcket kan beställas i vitt RAL 9010, svart RAL 9005, mörkgrått RAL 7024 och naturanodiserat (eloxerat). De flesta andra färger kan fås enligt offert (kräver dock en viss beställningsmängd).

Minimalt underhåll

Med räcken i underhållsfritt aluminium får du en betydligt lättare vardag. Det enda underhåll som behövs är normal tvätt och avspolning.

Dubbelprofiler med gömda skruvar

LEDFE:s alla aluminiumräcken kännetecknas av dubbelprofiler. Efter montering av basprofilen, gömmer och skyddar man A4 skruvarna med ytterligare en täckprofil. Räcket blir därigenom mycket stabilt, snyggt och driftssäkert, en ren kvalitetskänsla.

 

Aluminiumräcke med dubbelprofiler och snäppfogar

Täckprofiler möjliggör snygga infästningar med gömda A4 skruvar på alla profiler, såväl stänger som handledare mm. Kännetecknade konstruktion för LEDFE:s alla kvalitetsräcken.

 

Underhållsfria räcken i aluminium, ett tryggt val för familjen

 

 

Varför aluminium?

Aluminium är rostfritt och så gott som underhållsfritt. Det tål smuts och väder och är lätt att hålla rent. Materialet ger dessutom oändliga möjligheter till form, yta och färg.

Aluminiumindustrin har redan länge engagerat sig i att göra vår planet hållbarare. Aluminium kan smältas ner och återvinnas till 100 % och hör därigenom till en av våra miljövänligaste metaller som vi har på vår planet. Återvunnet aluminium har lika bra egenskaper som nytillverkat och av all den aluminium som någonsin producerats, så är en stor del fortfarande i aktiv användning. Cirkulär ekonomi då den är som bäst.

Industrin har givetvis även utmaningar. Hållbarhet är en kontinuerlig process som ständigt ger upphov till nya mål och utmaningar. Det går åt mycket energi att smälta ner aluminium. Här försöker man hitta nya lösningar och till exempel använda enbart grön el, det vill säga förnybara energikällor.

I denna artikel kan du läsa om hur vår profilleverantör Hydro Extrusion i Sverige arbetar och tänker kring framtiden. Har du ytterligare frågor gällande aluminium, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

  

Varukorg & Offertunderlag
;